L'aprenentatge‎ > ‎

Primer (Primària Cicle Inicial 1)

CURS 2016-17

COSES QUE FEM A CLASSE


Concert de Nadal

1r.mp4Hem fet les menges de tardor


   


Fem biblioteca amb els nostres padrins lectors de 6è.

 
 

Hem dibuixat l'acer negundo del pati

 
 
 

Hem dibuixat les fruites de tardor
 
 
 Hem anat d'excursió per veure la tardor al bosc

 Vam esmorzar
 
 Vam trobar petjades de porc senglar
 Vam dinar
Vam dinar
 Vam escoltar el silenci del bosc
 Vam trobar flors del cirerer d'arboç

COLÒNIES CICLE INICIAL

Colònies a la Riera d'en Ciuret (Fogars de Montclús)

El passat 12 i 13 de maig els nens de cicle Inicial vam anar de colònies. Va ser molt divertit i ens ho vàrem passar molt bé!!

Aquí us deixem les imatges

Colònies Cicle Inicial 2016

SORTIDA DE TARDOR DEL CICLE INICIAL

Dimecres 28 d'octubre els nens i nens del Cicle Inicial vam anar d'excursió a Lourdes d'Arenys. Vam fer un passeig pel bosc i varem veure castanyers, alzines, roures i cirerers d'arboç.

Sortida a Lourdes d'Arenys


HEM ANAT A CAN COLL

El dia 2 de juny els nens i nenes de 1r hem anat a Can Coll amb els nens  i nenes d'Educació Infantil. Can Colol es troba a Collserola i a part de veure els animals de la granja hem pogut visitar la masia per dins: la cuina, la fresquera, el menjador de lluir, l'habitació dels senyors Coll..

En aquestes fotos podeu veure com es vestien abans les persones que vivien a la masia, hi ha l'amo, la mestressa, la pubilla i fadrí, la minyona, la dida, el masover...


COLÒNIES DE CICLE INICIAL A CAN CLARENS

Els dies 18 i 19 de maig els nens i nenes de Cicle Inicial vam anar de colònies a Can Clarens a Vallgorgoguina. Ens ho vam passar molt bé fent els diferents tallers sobre les feines que es fan a la masia: treure les males herbes, llaurar el camp, regar, donar menjar als animals de granja i fer melmelada de poma. 
També vam jugar molt i el menjar era molt bo!

Colònies Cicle Inicial 2015 Can Clarens
TAMBÉ ANEM A LA BIBLIOTECA I MOLTES COSES MÉS....

I més i més.... A RACONS TAMBÉ FEM PLÀSTICA

 La tarda de dijous fem racons i aquest trimestre hem fet fang, dibuix al natural i pintura.

Racons de plàstica


HEM VISITAT EL MUSEU DE LA CIÈNCIA- COSMOCAIXA

Hem anat a visitar el Cosmocaixa i hem vist una obra de teatre que es d¡u: "Boles, bales i esferes" Aquesta obra parla de les esferes, l'hèlix, les espirals, els fractals, els hexàgons i les ones.

Visita al Cosmocaixa

                                                                                                                                                          


PROJECTE DELS GUPPYS

A classe tenim un aquari amb guppys, cada dia els posem menjar i els observem. Els hem començat a estudiar...

 

Projecte dels guppys

 

Hem anat l'Aquàrium de Barcelona    

HEM ANAT AL MUSEU  PICASSO

Aquest gener hem començat a treballar el pintor Pau Picasso, hem vist molts dels seus quadres i hem visitat el Museu Picasso de Barcelona.
Museu Picasso

Fem el mural de Picasso


PREPAREM EL CARNAVAL

Hem començat a fer els preparatius del Carnaval començant per l'elecció del Rei dels Bojos de la nostra classe.
 

Triem el Reis dels Bojos

 

Fem les màscares

 

Les nostres màscares!


 L'HORT DE 1r

Els nens i nenes de 1r hem començat a fer el planter del nostre hort.

Hort de 1r curs 14-15La classe de 1r ha participat en el 1r Congrés de Ciència a  Educació Infantil i  Primària  a Badalona

La Classe de Primer de l'Escola Gitanjali ha participat en el 1r  Congrés de Ciència el dia 29 d'abril al Museu de Badalona conjuntament amb altres escoles.

Els nens i nenes han presentat i explicat els experiments i investigacions que van realitzar durant la Setmana de la Ciència d'enguany i que donava resposta a la pregunta:
"Per què els peixos poden respirar sota l'aigua i nosaltres no?"

    

Mireu  que bé que ho van fer!   


Com pot ser que els peixos puguin viure sota l’aigua i nosaltres no?Aquesta va ser la pregunta que ens vam trobar divendres al matí a la classe. Vam començar a parlar entre nosaltres i vam observar els guppys que tenim a l'aquari per veure com respiràvem. Vam pensar que els peixos respiren dintre de l'aigua perquè tota l'estona obrien i tancaven la boca i no sortien mai de l'aigua.

 

Després vam comprovar com respirem nosaltres i vam poder veure que nosaltres respirem de l'aire que ens entra pel nas i ens surt per la boca.

Vam dibuixar com pensàvem que era la respiració dels peixos i de les persones.

Com que vam veure que no sabíem respondre o no sabíem fer els dibuixos de la respiració vam fer unes hipòtesis:Per comprovar les hipòtesis vam fer experiments i observacions:


        1- Vam observar un peix, el vam dibuixar.
            Vam observar que la seva boca comunica amb les brànquies.
            Les brànqies tenen una tapa que es diu opercle. Hi ha dos opercles un a cada cosat del peix.
            Vam observar i dibuixar una brànquia.Aleshores la mestra ens va dir que per viure tots els ésser vius necessiten oxigen. Llavors vam pensar que els peixos agafen l'oxigen de l'aigua i nosaltres de l'aire. També ens va dir que l'oxigen que hi ha a l'aigua queda atrapat a la brànquia i l'aigua que sobra surt per l'opercle que s'obre i es tanca.

    2- Vam tornar a observar els guppys de l'aquari i vam veure que les aletes no els serveixen per respirar sinó que les mouen per nadar i que no sortien de l'aigua per agafar l'oxigen.

      3- Vam portar un model de cos humà per observar com és la part del cos que fem servir nosaltres per respirar.


      4- Llavors vam fer pràctiques de respiració i vam observar que nosaltres agafem l'aire pel nas i  no el treiem directament per la boca sinó que baixa fins als pulmons i que torna a sortir per la boca. La mestra ens va dir que l'oxigen que hi ha a l'aire es queda en els pulmons i l'aire que sobra surt per la boca.

Com que no enteniem gaire com eren uns pulmons en vam fer uns amb materials reciclats.

Vam poder entendre que si nosaltres intentem de respirar dintre de l'aigua se'ns omplen els pulmons d'aigua i ens ofeguem perquè l'aigua no pot sortir com passa en els peixos.

   


        5- Per entendre que a dintre de l'aigua hi ha oxigen vam agafar unes llavors que ens vam trobar al pati i les vam posar en aigua.
Per entendre que l'oxigen queda a les brànquies vam filtrar l'aigua.


       6- Per entendre millor com respira un peix en vam fer un amb materials reciclats.Encabat vam buscar més informació en els llibres:


Vam llegir que...


Després de tots aquests experiments i observacions vam arribar a les següents conclusions:Ens ha agradat molt fer d'investigadors perquè hem après moltes coses que abans no sabíem!!!