L'AMPA‎ > ‎

Escola de Pares

L'Escola de Pares és un servei gestionat per l'AMPA i organitzat per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. Els professionals, formadors o conferenciants solen ser psicòlegs o pedagogs, tots amb experiència en l'àmbit divulgatiu i docent relacionat amb l'educació de petits i joves. Les activitats es comparteixen amb les escoles del centre de Badalona i tenen lloc a les seves instal·lacions.

Ens podeu fer arribar els vostres suggeriments i comentaris a l'adreça electrònica escoladepares@gitanjali.cat

PROGRAMACIÓ 1r TRIMESTRE CURS 2011-2012

Feu clic aquí!


Xerrades “Com educar en Internet i les xarxes socials”

Dimecres 20 de març de 2013 i 3 d'abril de 2013

Tenim una nova proposta per vosaltres... La Maria Rojas (mare de P5 i P3) i el seu soci, en Salvador Moré, ens han ofert la possibilitat de realitzar dues xerrades a la nostra escola sobre com educar en Internet als nostres fills i filles, des de la seva visió com a pares i partint de la seva experiència com a especialistes en xarxes socials i màrqueting a internet (www.nautta.com).

 

Les dues sessions ens permetran endinsar-nos, reflexionar i debatre plegats sobre l’ús d’internet i les xarxes socials per part dels nostres fills i filles i com, des del nostre paper de pares i mares, els podem acompanyar i orientar en el món i les relacions virtuals.


Totes les xerrades són a les 17h a l’aula d’informàtica de l’escola (entrada pel c.Marina), i disposen de servei de canguratge gratuït.


Si esteu interessats en poder participar-hi envieu-nos un correu electrònic a escoladepares@gitanjali.cat, amb el vostre nom i el curs/os on estan els vostres fills/es. L’aforament és limitat a l’espai disponible a l’aula d’informàtica, per tant, les admissions seran per ordre cronològic de recepció dels correus. Un parell de dies abans de les sessions us confirmarem si hi ha disponibilitat o no.


Més informació sobre les sessions en el document adjunt.
Xerrada “Com podem ajudar els nostres fills en els estudis”

Dimecres 9 de novembre de 2011

Parlarem del nostre paper com a acompanyants en els processos d’aprenentatge dels nostres fills i filles. Què esperem d'elles i ells en relació a la seva educació, com ens posicionem com a mares i pares en aquest punt i de quina manera podem estar al seu costat per fer-los costat en un procés que va més enllà de l’adquisició de coneixements i de la seva preparació per a un futur productiu.

A les 17 h a la biblioteca de l'escola, entrada pel carrer Marina.

Tindreu canguratge gratuït des de les 16.30 h


Xerrada “Afavorir la responsabilitat dels infants o sobreprotegir-los?”

Dimecres 28 de setembre de 2011
 
Entre els 3 i els 12 anys els nens i nenes experimenten grans canvis que tenen a veure amb l’augment de la socialització, l’ampliació del seu món i l’augment de les demandes dels adults, tant en el si de la família com a l’escola. Un dels conflictes que sovint apareix en la criança dels fills és que es comportin d’una forma “acceptable” envers nosaltres i envers la societat. Sabem que afavorir la corresponsabilitat en les diferents dinàmiques familiars i transmetre que les conductes comporten conseqüències facilita enormement sostenir rutines diàries i mantenir les pautes de convivència.A fi d’afavorir la col·laboració dels nostres fills, i perquè aquesta tasca es faci menys feixuga per a tots, cal poder exercir l’autoritat des d’una posició d’escolta i respecte mutu. Així, es treballarà amb les famílies aquells aspectes que ens poden ajudar a repensar, juntament amb algunes estratègies, de quines maneres resolem els conflictes en la convivència familiar.

A les 17 h a la biblioteca de l'escola, entrada pel carrer Marina.

Tindreu canguratge gratuït des de les 16.30 h  
     


Resums i materials de sessions anteriors

  • Els canvis. la sexualitat i l'afectivitat en l'adolescència

La xerrada fou realitzada (2 de juny de 2010) per Iraida Vilarrubi, educadora social de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. L'objectiu d'aquesta xerrada (com a complement de la del 19 de maig de 2010 sota el títol "L'Adolescència: llibertats i límits") era situar-nos i entendre els canvis de la sexualitat relacionats amb els canvis corporals a la pubertat. 

  • L'adolescència: llibertats i límits. 

La xerrada fou a càrrec d'Iraida Vilarrubi (dimecres 19 de maig de 2010), educadora social de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. L'objectiu era entendre la dinàmica de relació amb les persones adolescents, conèixer les actituds que afavoreixen o dificulten la convivència, i donar eines que ajudin al bon desenvolupament i fomentin l'autonomia i la competència personal dels fills i filles.

  • "Pares estressats, fills estressats"

El dissabte 17 d’octubre de 2009 vam dur a terme un taller de reducció de l’estrès segons el Mètode Grinberg. L'activitat va anar a càrrec de Beatriz Fernández, professional d'aquest mètode. Va ser una sessió molt interessant de dues hores que ens hauria agradat poder allargar encara més i, sobretot, fer-la amb els nostres fills! Vam moure el cos d'unes maneres molt, molt però que molt estranyes. Va ser força divertit. Va ensenyar-nos a localitzar en el nostre cos les parts que posem en tensió quan patim nervis, discussions i situacions d'estrès. Un cop localitzades ens va ensenyar a portar la tensió al màxim per després alliberar-la. Això ajuda a ser conscient d'un mateix i a aprendre a alliberar tensions. La Beatriz ens va donar el calendari d'activitats que fan en el seu centre:
Ċ
Núria Lucena,
4 de febr. 2012, 13:24
Ċ
Núria Lucena,
4 de febr. 2012, 13:26
Ċ
Núria Lucena,
4 de febr. 2012, 13:41
Ċ
Núria Lucena,
4 de febr. 2012, 13:31
Ċ
Núria Lucena,
4 de febr. 2012, 13:11
Ċ
Escola Gitanjali,
13 de març 2013, 3:00