L'AMPA‎ > ‎

Comissió escola de famílies

No hi ha escoles o universitats que ens ensenyin a ser pares i mares. Quan tenim un fill ens endinsem en un univers d'interrogants i perplexitats: és necessària la disciplina i on rau el límit amb l'autoritarisme? Exigim massa als nostres fills o tendim a ser excessivament condescendents amb ells? Hem de preocupar-nos per les seves amistats? Com hem de parlar amb ells de temes tan difícils com el sexe o la mort? Com preparar-los davant l'allau d'informació i desinformació que reben cada dia? Com afrontar el repte de les noves tecnologies i l'accés tan precoç al consumisme desaforat? i un llarg etcètera d'interrogants que de ben segur tots nosaltres ens plantegem sovint i mai no trobem una resposta clara.

Aquesta Escola de Famílies vol ser un espai de trobada de pares, mares i formadors especialitzats que ens ajudi a trobar respostes a aquests interrogants, convidant-nos a la reflexió per tal de trobar les eines per poder acompanyar als nostres fills amb seguretat en el camí de descobrir el món sense distorsions, de tal manera que ells acumulin un bon bagatge per afrontar els reptes que els esperen al llarg de la seva vida.

Cada família, amb la seva experiència i ideologia, sabrà aplicar aquestes eines donant el màxim d'estabilitat personal, maduresa i confiança als seus fills, per tal d'aconseguir que siguin més feliços i menys vulnerables en aquest món tan complex i canviant que els espera en el futur. Hem de tenir en compte que la sobreprotecció anul·la els infants, els fa sentir més insegurs i els deixa amb poques possibilitats de sortir-se'n una vegada surten a la societat, on la vulnerabilitat de l'individu augmenta.

És en la infantesa que posem les bases de la seva educació, i aquestes han de ser sòlides, marcades per l'afecte i la seguretat. Us convidem a reflexionar-hi: som-hi! no els decebem.

Aquesta Comissió la forma actualment l’Azucena Izquierdo.