L'escola‎ > ‎

Menjador

La cuina i el menjador

COMUNICACIONS I INCIDÈNCIES

L'horari per a fer peticions i informar sobre incidències relacionades amb el menjador: de 8 a 10 del matí, presencialment , per telèfon al 93 384 54 11 o per e-mail: totapuntbadalona@gmail.com

Per a més informació podeu llegir el RRIM en aquesta mateixa secció del web o contactar amb la Secretaria de l'AMPA: dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 11.30 i dimarts i dijous de 15.30 a 17.30.


Menjador

El menjador escolar és un equipament i un servei que les escoles posen a disposició de les famílies per tal de respondre a una necessitat ocasionada pels horaris de treball dels pares i mares, les dificultats de desplaçament d’aquests, entre d'altres motius. És un lloc on els/les alumnes satisfan les seves necessitats alimentàries, però on també participen en l'acte social que suposa menjar amb d'altres i poden gaudir d'una estona de descans i oci. 

L'equip de monitors/es de menjador de l'Escola Gitanjali treballa per fer del temps que hi passen al migdia els nens i nenes del centre un temps profitós perquè es nodreixin com cal, aprenguin i puguin esplaiar-se; un espai on es relacionin distesament amb companys i companyes i vagin interioritzant un seguit d'hàbits, habilitats i normes bàsiques.

Hàbits i normes que treballem al menjador escolar:

  • Entrar i sortir del menjador en ordre i parlant en un to de veu adequat.
  • Rentar-se les mans abans i després de dinar.
  • Mantenir un clima distès i relaxat mentre es dina.
  • Utilitzar els coberts adequadament.
  • Tenir cura de menjar a poc a poc.
  • Acostumar-se a menjar diferents tipus d’aliments.
  • Aixecar la mà per demanar qualsevol cosa.
  • Acostumar-se a no aixecar-se de la cadira fins que no s'hagi acabat de menjar.
  • Desenvolupar l'hàbit de col·laborar amb els monitors i monitores en les tasques de recollir i endreçar el menjador.
  • Entre d’altres.


 L’empresa Totapunt Badalona és l’encarregada del servei de cuina i de menjador de l’escola, contractada per l’ AMPA.

Per l’elaboració dels seus menús adquireix productes de proximitat , Km 0.

Aquest servei s’ofereix a tots els alumnes de l’escola, mestres i col·laboradors.

El servei de menjador ofereix també el menú “pícnic” per als dies d’excursió, podent utilitzar aquest servei qualsevol alumne de l’escola.

Els/Les monitors/es es divideixen en dos equips: un per atendre els/les alumnes d’educació infantil, format per Magdalena Navarro (P5), Marta Amaya (P4) i Deli Fernández (P3); i l’altre per atendre els/les alumnes d’educació primària complint les ràtios estipulades per la legislació vigent, format per l'Anna en Marc  i Mª Àngels Sansa, qui alhora és la coordinadora del servei.

Tots els monitors posseeixen el títol de monitors del lleure, entre d’altres.


Si voleu apuntar als vostres fills al menjador podeu enviar un email a totapuntbadalona@gmail.com


Cuina pròpia. Dietes sanes i equilibrades

L'escola té cuina i els menús estan elaborats per les cuineres de l'empresa sota la supervisió de una dietista i presentats a la Comissió de Menjador de l'AMPA amb l'objectiu d'oferir una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats de tots els alumnes. Cada trimestre s'informa sobre els menús previstos [veure'ls].Dinars temàtics 

L’últim dimecres de cada mes es faran dinars temàtics ambientats en una cultura diferent cada vegada. L’objectiu d’aquesta iniciativa és acostar els nens i nenes de l’escola a altres cultures d’arreu del món per tal que coneguin nous aliments, sabors i presentacions. Aixímateix, és una forma d’integrar el valor de la multiculturalitat com a element clau d’enriquiment social i personal.Horari de menjador

El servei de menjador funciona de 12,30 h a 15 h, de setembre a maig, i de 13 h a 15,30 h, les setmanes de juny que es fa jornada continuada. Hi ha monitors que acompanyen i ajuden els nens durant l’estona del dinar i preparen activitats d’esbarjo durant el temps que resta fins al començament de les classes.Cost del servei

Quant al cost del servei, hi ha diferents preus segons la modalitat d’utilització del servei de menjador, que diferencia entre els alumnes que assisteixen diàriament, els que en fan ús en dies fixos i els esporàdics.

Preus del servei per aquest curs 2016-17

D’acord amb l’actual context econòmic, l’empresa Totapunt ha decidit mantenir els mateixos preus que el curs anterior:


3,4 o 5 dies: 6,20€
1 o 2 díes : 6,80€
esporàdics: 7,50€


Documents

Reglament de règim intern del menjador

El Reglament de règim intern del servei de menjador (RRIM) regula el funcionament general del servei gestionat per l'AMPA i n'estipula el règim de faltes i sancions. Per a més informació podeu llegir el RRIM [aquí] o contactar amb la Secretaria de l'AMPA de 9 a 11:30 hores dilluns, dimecres i divendres, i de 15:30 a 17:30 hores dimarts i dijous.

Receptes

Llista de receptes (feu clic aquí).


Blocs de cuina

Si voleu gaudir cuinant plats nous o aprendre a fer les receptes més tradicionals, aquests són alguns blocs molt interessants, tant per les receptes, com per les idees que donen, la manera d'explicar-les i els resultats, i les experiències dels seus autors!

La cuina de casa (bloc de postres molt recomanable, també per a excursionistes i amants de l'escalada).

Cuina per a nens i adolescents (el web del taller de cuina del mercat de la Boqueria)

Deliciosa Martha (idees molt originals per cuinar per als més menuts; les galetes són "delicioses" de veure i de tastar)

Cartoon Cooking (molt original, amb dibuixos pas a pas i unes idees molt inspiradores)

Pimienta rosa (idees originals i sofisticades per a la cuina, entre altres coses ) 

Subpàgines (1): Receptes*
Ċ
Núria Lucena,
4 de febr. 2012, 9:11
ĉ
Escola Gitanjali,
24 d’oct. 2016, 14:27
ĉ
Escola Gitanjali,
24 d’oct. 2016, 14:31
ĉ
Escola Gitanjali,
24 d’oct. 2016, 14:32