Enllaços d'interès

Webs interessants

Internet es una eina fantàstica per a recolzar l'educació dels infants. Però són tantíssimes les planes que podem trobar per tot arreu que, de vegades, s'agraeix un cop de mà. No va pas malament que algú, de tant en tant. et recomani un parell d'adreces i estalviar´te així la feinada d'haver de separar el gra de la palla.

Aquí us presentem un bon grapat, per als més grans i per als més menuts, d'òbvies i de sorprenents, recreatives i acadèmiques. Entreu i remeneu. I, no cal dir-ho, si algun enllaç ha quedat obsolet o n'heu trobar algun de millor ens ho feu saber de seguida.

Webs recomanades per als nens

Bloc de 6è. Els alumnes i les famílies de 6è tenen a la seva disposició un bloc on es recullen els deures diaris, videos, fotografies, enllaços i altres documents d'utilitat.

Edu365.cat Ofereix múltiples possibilitats interactives per a tots els estudiants. Els continguts del fòrum s'agrupen en els blocs següents: escriptori digital per fer treballs, informació i orientació acadèmica, programes de repàs i exercicis sobre els temes del pla d'estudis, correu electrònic i altres serveis de comunicació per a alumnes, pares i mares.

Enciclopedia.cat La web de l’Enciclopèdia pretén que la recerca d’informació sigui fàcil, simple i apta per a tots els públics. És una eina semblant a la d’un cercador: permet els usuaris accedir a la informació que desitgen amb el mínim nombre de ‘clics’ però amb la màxim exactitud possible. 

Web Clip. El directori de consultes i recursos educatius i de lleure. Webclip és un espai televisiu i un directori multimèdia de contingut alhora formatiu, informatiu i d'entreteniment que ha estat creat per facilitar l'accés dels nens i joves i de tots aquells que participen en el projecte educatiu.

El pati de les tres bessones. Jocs en línia de les tres bessones: trencaclosques, laberints, sopes de lletres, unir els punts, el joc de les igualtats, el tetris de la diversitat...

Cavall Fort. Web de la revista "Cavall Fort" amb diferents activitats i informacions per a nens i nenes. Podreu trobar jocs de memòria, trencacloques, jocs de repetició, concursos, fons de pantalla, postals...

El Tatano. Web de la revista "El Tatano", dels editors de "Cavall Fort", amb activitats, manualitats i aprenentatges adreçats als més menuts de casa.

Viquipèdia. La Viquipèdia és una enciclopèdia elaborada en col·laboració amb alguns dels seus propis lectors . Un munt de gent està constantment millorant la Viquipèdia, realitzant-hi milers de canvis.

Petita Xarxa. La Matlla.net i la Xarxa de televisions locals (XTVL) estrenen aquest univers d'imaginació i diversió per als més petits. Receptes, notícies, jocs...

Xim i Xesca. Programa d'animació a la lectura per a nens i nenes de 6 a 12 anys.

Educapeques. Un portal lliure i gratuït perquè pares i fills gaudeixin i aprenguin junts. En castellà.

Eduwiki té com a objectiu crear coneixement compartit entre els i les infants i joves, d'entre 6 i 16 anys, a través d'una wiki. Hi participen diferents escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals, centres socials... Voleu formar-ne part?

Edu3.cat és un portal de ràdio i tv educatives per Internet. L'Edu3 us proposa més de 5500 audiovisuals d'àmbits de coneixement agrupats per matèries. És una col·laboració del Departament d'Educació i la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals.


Webs recomanades per als pares

Linkat Instal·leu a casa vostra el linkat, el sistema operatiu lliure GNU/Linux que els vostres fills utilitzen a l'escola

Softcatalà Portal amb software de difusió gratuïta en català, notícies, xats, seccions d'ensenyament i educació assistida per ordinador... Inclou una aplicació que tradueix textos del castellà al català.

Museu de Badalona A més de poder fer una visita virtual pel museu, podreu trobar una repleta agenda d'activitats, i una més que interessant descripció de les visites al patrimoni històric de la ciutat que s'organitzen a través del museu.

Òmnium Cultural Badalona, entitat fundada l’any 1961, treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya.

Diari El Punt - Avui Notícies locals i nacionals.

Escola Oficial d'Idiomes de Badalona (anglès, francès i alemany).

Conservatori de Badalona Conservatori Professional i Escola de Música de Badalona.Webs recomanades per als mestres

Twitter d'Ensenyament El canal @ensenyamentcat que el Departament d'Ensenyament ha obert al Twitter aprofita la capacitat dinamitzadora de la xarxa per transmetre missatges breus amb molta agilitat.

XTEC Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Recursos, materials i informacions per als mestres, organitzades per àrees i nivells. La web està impulsada des del Departament d'Ensenyament.

Pescant idees Bloc amb idees per a Educació Infantil 0-6.

TICaula Recull de recursos a Internet on trobareu materials educatius adreçats al professorat (webs de webs, dibuixos i fotografies lliures de drets d'imatge, fonts de lletres, pàgines de diferents àrees curriculars, festes populars), projectes telemàtics per participar amb els i les alumnes i pàgines destinades directament a l'alumnat, amb activitats per treballar en línia.

Pràctiques innovadores TIC Pàgina on es descriuen detalladament pràctiques innovadores fetes amb recursos tecnològics en els àmbits de l'aula i del centre educatiu.

Àrtic Recursos per a Educació Visual i Plàstica i TIC.

Mirades Espai per a compartir idees, recursos i experiències.

Fem manuals amb la Cristina. Encantador i superinspirador... Com fer nens feliços a l'aula (bloc de l'Escola Canigó).

Recursos per a l'educació Bloc de l'Escola Diputació.

Blocs d'educació Agregador de blocs d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

El xiulet Recursos per a l'ensenyament de l'educació física a primària.

Fer de mestres Pàgina de Facebook de la Carme Bonet amb recursos educatius per a l'Educació Infantil.Més enllaços d'interès

Debats d'educació. Els debats d'educació són una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració del MACBA, per a impulsar el debat social sobre el futur de l'educació. 

La Història (en majúscula) amb els playmòbils. Una iniciativa del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

GeoGebra. Programari lliure per ensenyar i aprendre matemàtiques. Navega segur per Internet

Navegació segura. Atenció pares amb fills que volen tenir Facebooks, Twenties o Messengers i no saben ben bé quins consells donar-los. Navega Segur és el seu web. És un test creat per l'Agència Catalana de Protecció de Dades on, en molt poca estona, s'aprenen els consells bàsics de seguretat per preservar la intimitat dels joves navegadors.

CESICAT. El CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) ha dissenyat una pàgina per a conscienciar el jovent dels riscos i imprudències que cal evitar mentre naveguem per la xarxa.